Werving en selectie

Werven

In eerste instantie raadplegen we ons uitgebreide kandidatenbestand. Hebben wij de juiste kandidaat voor uw vacature niet beschikbaar, dan worden alle mogelijke (online) wervingsmiddelen ingezet om voor u zo snel mogelijk de juiste kandidaat in de regio’s van Amersfoort en Hilversum te vinden. Denk hierbij aan internet, advertenties in dag- en weekbladen, raamadvertenties, (sociale) netwerken, acties en flyers. Ook (online) advertenties met uw bedrijfsnaam en/of logo behoren tot de mogelijkheden.

Selecteren

Met de kandidaten bespreken wij uitvoerig wat hun wensen en eisen zijn met betrekking tot de vaste of tijdelijke baan die ze zoeken. Deze gegevens worden opgenomen in ons geautomatiseerde systeem waarmee we uiterst snel en efficiënt selecties kunnen maken. Ons motto is 'direct aan de slag'.

Diverse flex-mogelijkheden

Met ons kunt u alle kanten op: Doorstroom is een uitzendbureau, zendt uit in de 4 fases van de NBBU CAO en biedt diverse mogelijkheden voor werving, selectie en detachering. Voor het opleiden van onze uitzendkrachten of uw eigen medewerkers hebben wij een samenwerkingsverband met een opleidingsinstituut.