Werken voor een uitzendbureau

We horen het heel vaak… Hoe zit het nou eigenlijk als je werkt via een uitzendbureau? Wie is de werkgever? Wat zijn de mogelijkheden? Daarom zetten we het allemaal even duidelijk voor je op een rijtje.

Wat is een uitzendbureau?
Een uitzendbureau zoekt geschikte kandidaten voor bedrijven die behoefte hebben aan personeel. Voor de kandidaten die zich aanmelden gaat een uitzendbureau op zoek naar bedrijven die werk hebben en voor bedrijven zoekt een uitzendbureau naar geschikte kandidaten. Dit kan zowel gaan om korte als langdurige opdrachten. Als uitzendkracht krijg je dus te maken met twee partijen, namelijk:

De werkgever: Het uitzendbureau. Daar ben je in dienst en zij betalen je loon.
De opdrachtgever: Het bedrijf waar je werkt. Zij verschaffen de opdracht en betalen aan het uitzendbureau.

Moet je hier als uitzendkracht dan voor betalen? Nee. De opdrachtgever betaalt het uitzendbureau voor goede krachten en voor de flexibiliteit die een uitzendcontract ze biedt.

Hoe werkt dat voor de uitzendkracht?
Als je op zoek bent naar werk zijn er twee manieren om in contact te komen met een uitzendbureau. Je kunt solliciteren op een vacature, of je kunt een open sollicitatie insturen. De medewerker van het uitzendbureau gaat dan kijken naar je cv en neemt contact met je op voor een gesprek. Dit kan een telefoontje zijn, of je wordt gevraagd om langs te komen op kantoor. Ook wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van video bellen. Met de informatie uit jouw cv en uit het gesprek kan gekeken worden of jij past bij een van de banen die op dat moment beschikbaar zijn, of dat je gegevens opgeslagen worden in de database. Op die manier kan je bij eventuele nieuwe banen gebeld worden.

Als je uiteindelijk aan de slag gaat via het uitzendbureau, heb je ook een contract met dat uitzendbureau, niet met het bedrijf waar je gaat werken. In sommige gevallen neemt de opdrachtgever het contract uiteindelijk over, of je gaat na een tijdelijke functie weer aan de slag bij een nieuw bedrijf.

Welke mogelijkheden biedt het je?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een baan als uitzendkracht. In korte tijd kun je veel werkervaring opdoen door te werken aan tijdelijke opdrachten. Zo kun je kennismaken met de arbeidsmarkt en ontdekken wat je wel en niet leuk vindt. Daarnaast kan het ook een goede opstap zijn naar een vaste baan. Als jij als uitzendkracht ergens begint en de opdrachtgever is tevreden, dan kiezen ze er vaak voor om je uiteindelijk een vast contract aan te bieden. In sommige branches is het makkelijker om op deze manier binnen te komen, dan door rechtstreeks bij het bedrijf te solliciteren.

Hopelijk is het iets duidelijker geworden hoe het werkt als je als uitzendkracht aan de slag gaat bij een bedrijf. Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op, of kijk eens naar de vacatures die we op dit moment open hebben staan.
Publicatiedatum: 16 maart 2021