Waar let je op tijdens een sollicitatiegesprek?

Een sollicitatiegesprek is een spannend moment voor de sollicitant. Pas ik wel goed bij de functie? Kan ik duidelijk overbrengen dat ik geschikt ben en de baan aankan? Maar ook voor werkgevers is het sollicitatiegesprek een belangrijk moment. Niet alleen omdat je probeert in te schatten of de persoon voor je in het team gaat passen, maar ook omdat de sollicitant ook moet beoordelen of zij passen bij de functie.

Ga in gesprek
Het is belangrijk dat een sollicitatiegesprek tweerichtingsverkeer is. Ja, je moet beoordelen of de kandidaat geschikt is, maar de kandidaat is jou net zo goed aan het beoordelen. Willen ze wel voor jou, voor dit bedrijf, werken?
Als werkgever ben je meer aan het luisteren dan praten in zo’n eerste sollicitatiegesprek. Je wilt de kandidaat immers leren kennen, dus stel ze vragen om dat te doen. Pas wel op dat je niet een vragenlijst af gaat werken, maar reageer op wat ze zeggen en vooral: vraag door! Vaak is er nog veel meer te weten dan wat iemand in eerste instantie zegt, en daar kom je alleen achter door nog meer vragen te stellen.

Eerste indruk
Soms kan iemand binnenkomen en ben je meteen onder de indruk, maar een paar maanden later konden ze hun woorden niet waarmaken. Andersom kan je ook niet zo’n goede mening hebben over een sollicitant, die vervolgens boven alle verwachtingen uitstijgt. Probeer daarom je eerste indruk los te laten, en door het voeren van een inhoudelijk gesprek echt de persoon achter de uitstraling te leren kennen.

De vragen
Belangrijker dan de vragen die je stelt, is wat je met de antwoorden doet. Vraag je door naar praktische voorbeelden? Luister je ook naar wat er niet gezegd wordt, zodat je daarop door kunt vragen? Geven de antwoorden je een goed beeld, of heb je meer informatie nodig?
Onderstaande onderwerpen zijn nuttig om in elk sollicitatiegesprek aan te stippen, om te beoordelen of de kandidaat goed bij je (bedrijf) past.

• Motivatie: Waarom wil deze persoon dit werk doen? En waarom willen ze het bij jouw bedrijf doen? Wat was de aanleiding dat ze op deze functie solliciteerden?
• Competenties: Wat zijn hun vaardigheden? Kunnen ze het werk doen? Hebben ze alles in huis om in deze functie succesvol te zijn?
• Ambities: Waar willen ze naartoe? En hoe past deze functie in dat carrièrepad? Is dit iemand die in jouw bedrijf kan groeien, of zullen ze er snel uitgegroeid zijn?
• Manier van werken: Hoe is deze persoon gewend te werken, en past dat bij het team? Zijn er dingen waar ze niet goed mee om kunnen gaan?

Het belangrijkste van elk sollicitatiegesprek is dat je van tevoren goed bedenkt wat je nodig hebt in het team. Waaraan moet de persoon echt voldoen? Vervolgens kun je dit gaan testen in het gesprek.
Klinkt het logisch, maar kun je toch nog wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met een van onze vestigingen. We denken graag met je mee.

Publicatiedatum: 04 maart 2021