Motiveer je medewerkers met deze 7 tips

Na het afgelopen jaar zien veel werkgevers een motivatiedip bij hun medewerkers. Het vele thuiswerken, het gebrek aan werk in sommige branches en de algehele sfeer heeft ervoor gezorgd dat sommige medewerkers veel afstand voelen tot het bedrijf waar ze werken. Daarom geven we deze week zeven tips om toe te passen zodat je jouw medewerkers niet alleen nu weer motiveert, maar blijvend.

De basis
Tevreden medewerkers begint bij een goede basis. Zorg daarom dat dat op orde is. Denk hierbij aan een eerlijk salaris, een goede werkomgeving en een gezonde werkdruk. Als er dingen niet goed zitten in deze onderdelen, kun je motiveren wat je wilt… Het zal niet aankomen.

Communiceer met je team
Zorg dat jouw personeel op de hoogte is van wat er speelt in het bedrijf. Je wilt niet dat iemand er via via achter moet komen dat een collega het team heeft verlaten, of dat een project is binnengehaald, of dat een deel van het bedrijf is overgenomen. Medewerkers die op de hoogte zijn, blijven betrokken. Dus zorg voor goede interne communicatielijnen.

Wat de medewerker wil
Als je weet wat ieder individu in je bedrijf belangrijk vindt, kun je eraan werken dat ze dat krijgen. Is het iemand die zekerheid belangrijk vindt? Geef ze een vast contract. Is het iemand die op zoek is naar afwisseling? Kijk of er nog andere taken zijn die ze kunnen oppakken. Is het iemand die op zoek is naar meer uitdaging? Kijk of jullie samen manieren kunnen vinden om dat te vinden. Dat alleen is al goed voor de motivatie, maar belangrijker: de medewerker heeft het gevoel dat hij of zij gezien wordt, en dus gewaardeerd.

Ambities
Naast erachter komen wat een medewerker nu wil, is het ook belangrijk om te ontdekken wat ze op de lange termijn willen. Wat zijn hun ambities? Willen ze doorgroeien in hun functie? Willen ze op termijn een andere functie? Ga in gesprek over hun doelen en bepaal hoe jullie er samen voor kunnen zorgen dat ze er komen.

Vraag input
Veel beslissingen worden van bovenaf bepaald, maar vaak gaan deze beslissingen over mensen in het bedrijf. Betrek je personeel erbij! Vraag om input én gebruik deze input. Dat betekent niet dat je dat bij elke beslissing moet doen, maar als het gaat om dingen die direct impact hebben op het werk of op de medewerkers, dan is het heel nuttig om te weten hoe je personeel daar tegenover staat, vóórdat je de beslissing neemt.

Positieve feedback
Zorg ervoor dat er een goede balans is tussen positieve en negatieve feedback. En die balans is dan dat medewerkers véél meer positieve dan negatieve feedback moeten ontvangen. Vertel het ze vaak als ze iets goed doen, zodat je niet die baas wordt die “altijd alleen maar kritiek heeft”.

Oprechte complimenten
Tot slot, geef oprechte complimenten. Iedereen wordt blij van een compliment, maar de beste complimenten gaan over iemands kwaliteiten, en niet over een enkele situatie. Stel dat iemand een ontevreden klant weer tevredenstelt door goed met ze in gesprek te gaan, complimenteer deze collega dan over de goede sociale vaardigheden waardoor hij of zij dat heeft kunnen doen, in plaats van over de enkele klant die ze tevreden hebben kunnen stellen. Kijk naar de kwaliteit die eronder ligt en zeg daar iets over, dat doet mensen goed.

Natuurlijk hoef je niet meteen al deze tips in een keer toe te passen, maar kijk eens welke je op korte termijn zou kunnen gebruiken en welke je misschien later wilt toepassen. Door langzamerhand steeds meer te doen om je medewerkers actief te motiveren, creëer je blijvend resultaat.  
Publicatiedatum: 21 januari 2021