Hoe val je op op LinkedIn?

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, vraag je je misschien af hoe je in contact komt met een recruiter om een baan te vinden. De grap is, iedere dag zijn recruiters juist op zoek naar mensen zoals jij om te helpen aan een baan. Naast je eigen zoektocht naar een baan, is het daarom ook verstandig om te zorgen dat de voornaamste manier waarop recruiters jou kunnen vinden zo is ingericht dat je eruit springt. We hebben het natuurlijk over je LinkedIn profiel, en met deze tips komen recruiters op je af met de juiste banen.

Zoekwoorden

Recruiters kunnen in een ander systeem van LinkedIn zoeken naar profielen. Hiervoor gebruiken zij zoekwoorden.
Een veelgemaakte fout is dat mensen ‘grappige’ functietitels gebruiken. Leuk om te lezen, onmogelijk om te vinden. Gebruik voor je functietitel de meestgebruikte functietitel voor deze baan, zodat je gevonden wordt als recruiters daarop zoeken.
Zoekwoorden gebruiken werkt niet alleen in de functietitel, maar op je hele profiel. Soms zoeken recruiters namelijk naar bepaalde vaardigheden of verantwoordelijkheden, dus hoe meer van deze dingen jij verwerkt op jouw profiel, hoe beter je gevonden wordt.

Je werkervaring
Natuurlijk is je werkervaring een van de belangrijkste onderdelen op je profiel. Dit is waar recruiters zien wat je al hebt gedaan. Vaak kijken ze hiernaar om te weten of je geschikt zou zijn voor de functie waarvoor zij op zoek zijn. Een veelgemaakte fout hier is om alleen de functietitel en data in te vullen, maar juist in de extra informatievelden kun je je onderscheiden. Vertel vooral wat de functie precies inhield. Waarvoor was jij verantwoordelijk, wat waren jouw taken en wat waren de resultaten die jij bij dat bedrijf hebt behaald. Door dat te noemen krijgt een bezoeker van jouw profiel pas echt een goed beeld. Gooi je hier ook wat zoekwoorden doorheen, dan heb je nog meer kans.

Professionele foto
Een eerste indruk wekt toch echt een indruk, en dat geldt ook voor bezoekers van jouw LinkedIn-profiel. Zorg ervoor dat je een professionele foto gebruikt. Dat kan een foto zijn waar je netjes opstaat met weinig afleidingen op de achtergrond, maar ook een foto waarop je juist aan het werk bent.
Heb je deze dingen niet? Een foto met een neutrale achtergrond werkt ook, dus vraag iemand in je omgeving om je te helpen een foto te maken.

Aanbevelingen
Er is een hele sectie op je profiel waar anderen aanbevelingen over jou kunnen schrijven. Natuurlijk is het vooral slim om (oud)collega’s te vragen om een aanbeveling. Vraag ze om concrete dingen te benoemen die jij denkt dat helpen. Een paar voorbeelden:
• Hoe het was om met je samen te werken.
• Wat voor resultaten jij behaalde.
• Welke kwaliteiten jij meebrengt.
• Wat voor invloed je had in het team.
Met een paar aanbevelingen vul je jouw profiel al mooi aan, maar hoe meer, hoe beter.

De samenvatting
Bovenaan je profiel is er een vrije ruimte, waar je kunt vertellen wat mensen écht moeten weten. Verval hier niet in herhaling door opnieuw al je werkervaring te noemen, maar zet er iets in wat belangrijk is voor toekomstige werkgevers om van jou te weten. Als je op zoek bent naar een baan, kun je hier ook omschrijven wat voor werk je zou willen doen.

Beschikbaar voor werk
Tot slot, LinkedIn heeft een aparte functie op je profiel waar je kunt aangeven dat je beschikbaar bent voor werk. Je kunt dit zelf aanzetten en het zorgt ervoor dat je extra oplicht in de zoekresultaten van recruiters. Dus als je echt actief op zoek bent naar werk, is het slim om dit in te vullen op jouw profiel.

Zoek je een nieuwe functie? Kijk ook gerust eens bij onze vacatures. Misschien staat er iets voor je bij.
Publicatiedatum: 30 maart 2021