7 manieren om een goede leidinggevende te zijn

Als leidinggevende heb je een interessante positie in het bedrijf. Je combineert de doelen en taken die belangrijk zijn voor het bedrijf met leidinggeven op individueel niveau om het team aan te sturen dat moet helpen die doelen te behalen. Het feit dat veel functietaken tegenwoordig het woord manager bevatten, betekent niet dat dit een makkelijke functie is. Het is een lastige balans waarbij je op veel plekken de fout in kunt gaan.
Daarom geven we je in deze blog zeven tips om een goede leidinggevende voor jouw team te zijn.

Erken en waardeer

Een van de belangrijkste dingen voor iedere werknemer is dat ze gezien worden. Als jij als leidinggevende ziet wat iemand bijdraagt en dat benoemt, betekent dat veel voor je werknemer. We willen allemaal werk doen dat echt iets toevoegt en iedereen heeft kwaliteiten die een uniek effect hebben. Aarzel nooit om dat te benoemen en wees niet zuinig met complimenten.

Luister
Als leidinggevende wil je weten wat er speelt in je team. Dat ontdek je alleen als je echt naar je mensen luistert. Zonder te oordelen, zonder meteen te willen oplossen en zonder hun problemen af te doen als onzin. Wanneer je er de ruimte voor biedt en ervoor openstaat, krijg je allerlei informatie die je kunt gebruiken om dingen te verbeteren; ofwel voor het personeel, of voor het bedrijf.

Wees duidelijk
Heb je bepaalde verwachtingen van je team? Laat ze er dan niet naar raden, maar vertel het ze. Zorg dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Veel frustratie en uitstelgedrag komt voort uit niet precies weten wat je moet doen of hoe je het moet doen, of zelfs waarom je het moet doen. Door je team alle informatie te gegeven, voorkom je dat mensen uit verwarring niet meer weten wat ze moeten en er dan met de pet naar gooien.

Kom afspraken na
Altijd. Beloof niets dat je niet gaat waarmaken. Wil je iets doen, maar weet je nog niet zeker of het lukt of kan of mag? Maak er dan geen afspraak over. Wees eerlijk en zeg dat je het gaat proberen, maar nog niet weet of het lukt. Als je nog een stapje verder wilt doen, doe dan meer dan wat je beloofd hebt. Verras mensen met net dat beetje extra, dan zullen ze je nog meer waarderen.

Vraag om feedback
Het is onmogelijk om altijd te weten hoe jouw leiderschapsstijl overkomt op anderen en of je er het effectiefst mee bent. Als je niet actief vraagt naar wat je team nodig heeft en wat jij beter kan doen om daarin te faciliteren, laat je kansen liggen. Een goede manier om om feedback te vragen is de 360 graden feedback, waarbij je aan iedere stakeholder vraagt om feedback. Denk aan: een teamlid, een manager en een klant. Door van alle kanten te horen hoe je het doet, krijg je het beste beeld van je prestatie.

Neem verantwoordelijkheid
Het kan heel verleidelijk zijn om de schuld niet op je te nemen. En inderdaad, soms zijn dingen niet direct jouw schuld. Maar een onderdeel van jouw verantwoordelijkheid als leidinggevende is om alsnog te kijken hoe je de fout (van anderen) had kunnen voorkomen. Blijf kritisch naar jezelf en je eigen bijdrage, want de uiteindelijke verantwoordelijkheid ligt bij jou. Dus ook als iemand van jouw team een grote fout maakt, wat had je dan kunnen doen om het te voorkomen? Had je duidelijkere instructies kunnen geven, bijvoorbeeld? Sta altijd stil bij jouw eigen aandeel, want dat helpt je ook zelf te groeien.

Vertrouw je personeel
Tot slot, vertrouw op je personeel. Je kunt als leidinggevende niet alles zelf doen, daarvoor heb je nou juist mensen in je team. Op het moment dat jij ervoor hebt gezorgd dat ze goed ingewerkt en opgeleid zijn, mag je er daarna op vertrouwen dat ze weten wat ze moeten doen. Een van de grootste irritaties van medewerkers is wanneer een leidinggevende er steeds bovenop zit om te zien of alles wel goed gaat. Als je het gevoel hebt dat dat nodig is, dan zijn er andere dingen die niet goed gaan. Dan kun je dat beter bij de kern aanpakken, in plaats van het symptoom te bestrijden door alles zelf over te nemen.

Hopelijk bieden deze tips je nieuwe inzichten in jouw eigen functioneren als leidinggevende. Raak niet overweldigd als er meerdere tips zijn die je uit wilt proberen. Begin gewoon bij één, en als je daar meer ervaring mee hebt, kun je de volgende tip eruit pikken. Zo word je stap voor stap een nog betere leidinggevende.
Publicatiedatum: 25 maart 2021